Galleri Kyllinge Kvarn

Galleri Kyllinge Kvarn

Skrivet ur själ och hjärta

Jag heter Lisbeth Häljesgård, född 1952, kommer ursprungligen från Värmland. Bor i en gammal Kvarngård utanför Sala. Är gift, har tre vuxna barn med familjer, däribland fem barnbarn. Hund och katt ingår också i familjen. Under hela min uppväxt har jag tecknat och som 16 åring fick jag mina första oljefärger. Eftersom jag till största delen är autodidakt, så är suget efter kunskap lockande.
Min första kurs i oljemålning,1968, gick jag i lära hos den kände Filipstadskonstnären Knut Kristiansson. Det gav mersmak på skapandet.Målandet gick i perioder, men skapandet fanns alltid där. Jag ritade och sydde kläder främst till den egna familjen, allt som jag satte händerna i blev till skapande eftersom tiden ej alltid fanns till måleriet.När jag sedan blev sjuk 1994, fick jag världens ”chans”. Jag började måla igen, först i olja sen i akvarell. Jag hade fått ”tiden” att utveckla mitt skapande. När kroppen inte orkade till fysisk aktivitet kunde jag sitta och ”leka” med akvarellfärgerna.
Sen var jag fast och på den vägen är det, akvarellen väntade på mig.Jag har deltagit i flera bra akvarellkurser där jag träffat likasinnade och fått nya vänner för livet. Akvarell är nu mitt främsta uttrycksmedel. I mina bilder söker jag stillhet och enkelhet. Genom att antyda motiv och stämningar vill jag göra dig som betraktare, delaktig.

Art Monaco

UtställningarPosted by Lisbeth Häljesgård Sun, May 11, 2014 16:53:00


  • Comments(0)//www.gallerikyllingekvarn.se/#post1